U-form

FORMGIVNING. Jag har alltid haft kreativitet och formgivning som mitt stora intresse, min yrkeskarriär har jag tillbringat på olika byråer i reklambranschen. De senaste åren driver jag Idéfolket, en nätverksbyrå i Malmö tillsammans med en kollega. I mitt yrke säljer jag idéer och tid men jag har på senare tid även fått intresse att forma och sälja produkter …detta är min första… ; )
U-form heter min firma.

modell-kartong

Idén. Jag letade runt efter en passande vägghylla i många olika butiker och även på nätet, men hittade inte något som var både funktionellt och snyggt. Efter många skisser och modeller så dök min idé upp på en ren och funktionell hylla med många möjligheter och en unik design, där hyllplanen fasas ihop i olika lägen, längder och djup på ett flexibelt sätt.

skiss-3D_2

Form & flexibilitet. På väggen får hyllan nästan en grafisk känsla med sina raka linjer och fyrkantiga mellanrum och blir nästan både en möbel och en skulptur… Hyllan kan anpassas efter utrymme, stil, funktion. Den bygger på LODRÄTA (hållare) som är 1 820mm eller 1 020mm långa med 10 eller 5st infasningar för hyllplanen. De VÅGRÄTA hyllplanen finns i 3 olika djup 90, 140, och 200mm och 5 olika längder. Mer info. och ritningar om mått och delar hittar du i webb butiken.
(bilden är en skiss i 3D)

Ask_

Träslag. Eftersom det nu är jag som formgivaren och tycker om ljusa träslag så blev det Svensk Ask! ; ) Asken kan bli ett ståtligt träd på 30 x 8 meter i höjd respektive diameter, med en tillväxt på 30 x 10 cm per år. Den har en yvig rundad krona.

Askens virke är hårt, segt, går lätt att böja och är ljust till färgen. Det används gärna till verktygshandtag och bandyklubbor och träskor. Det är också vanligt i parkettgolv och möbler. Fram till tidigt 1900-tal användes det också till spjut, skidor, stavar, yxskaft och hjulaxlar. Askträ var fram till 1980-talet det dominerande materialet i tennisracket-ramar.

Detalj-VAGLOD

Varumärket. Min tanke är att hyllan ska kännas unik andas Svensk kvalité och hantverk. Om vi köper kvalitet så varar sakerna längre, det sparar resurser och vår miljö. Hyllan ska vara producerad av ett finsnickeri i Sverige för att understryka kvalité, och vara märkt med varumärket och signerad av snickaren för att undvika kopior. Jag har fått designskydd i Europa och registrerat varumärket VÅGRÄTLODRÄT.


Branders snickeri

FINSNICKERI. Efter formgivning och modell följde framtagning av prototyp i rätt skala och material. För att förankra känslan av kvalité så valde jag att samarbeta med ett finsnickeri. Gert-Inge Brander hjälpte mig med proportioner och mått så att pappersmodellen blev en verklig hylla i Ask. Branders snickeri ligger i Kirseberg, Malmö.

Snickeri

Branders snickeri. Snickeriet är fullt utrustat med planslipar, maskinsågar m m. Gert-Inge har två anställda och tar in både stora och små uppdrag, han har bl a. snickeriprojekt på Kulturen i Lund.

Snickeri_hantverk

Hantverket. Att hitta bra lösningar med hög kvalité, med högklassiga trävaror har blivit en specialitet för snickeriet. Med passion för hantverket hoppas de att det även visar sig i slutresultatet!